Om oss

Kulturverkstedet har blitt en institusjon i bybildet. Plassert midt i historiske Sjøgata, og like ved torvet, er den blitt en populær møteplass i et særegent miljø. Mange sier at Sjøgata ikke hadde vært den attraksjonen den er i dag uten Kulturverkstedet.

Kulturverkstedet er blitt et flerbrukshus med kafé, galleri, antikvariat utleielokaler og gjestehus. God servering og kulturelle opplevelser i et særegent og uhøytidelig miljø, har gitt stedet sjel.

Kulturvekstedet holder til i et tidligere handelshus med røtter tilbake til 1862, og er restaurert antikvarisk med hjelp av bl.a. fra Riksantikvaren. Den eldste bygningen er fra 1862, mens den største delen ble reist i 1900 og bygd sammen til byens flotteste og største forretningsgård. Det var butikkdrift fram til 1960.

Kulturverkstedet ble åpnet 1983 og er et andelslag der disse organisasjonene er hovedandelseiere: Vefsn Museum, Vefsn Husflidslag, Mosjøen Orkesterforening, Mosjøen Kunstforening og Lydiabryggas venner. Kulturverkstedet er organisert som et ideelt aksjeselskap, hvor det ikke betales utbytte til aksjonærene. Daglig leder og pådriver fra starten har vært Brynhild Bådstø Bing.

Sjøgata

Da lokale ildsjeler på 1970-tallet lykkes med å redde Sjøgata-miljøet fra sanering, ble det satt i gang et omfattende arbeid for å restaurere gamle bygninger i opprinnelig stil. En god del offentlige midler ble gitt til dette arbeidet. Hele prosjektet har vært en suksess, og har gitt både en turistattraksjon og et aktiv historisk bymiljø. Kulturverkstedets suksess har vært en spore for andre til å satse på Sjøgata.

“What to do”

Kulturbyen Mosjøen byr vanligvis også på mange konserter og fine opplevelser. På Kulturverkstedet er det gratis lunsjkonsert hver fredag kl. 12.00, og andre konserter som annonseres på vår facebookside eller i Helgelendingen

Vi kan også anbefale et besøk på Vefsn museum, som blant annet gir et historisk innblikk i byutviklingen i Mosjøen.

Se hva som skjer på Gilles eller Fru Haugans Hotel eller sjekk ut kinoprogram og det som skjer i Mosjøen Kulturhus.

Mosjøen ligger i et område med veldig gode muligheter for gode naturopplevelser. Det finnes turstier for korte og lengre turer, både i og rundt byen og lenger opp i skog og mark.

Sykkelstier er merket i hele byen. Se mer på Vefsn kommune Her finner du også åpningstider for Kippermoen treningssenter og basseng.

Ta gjerne kontakt med betjeningen på Kulturverkstedet for å få flere tips.